Volledig scherm
Chefkok Paul Kappe van Monarh laat een amuse zweven. © BeeldWerkt

Michelinster voor restaurants Monarh (Tilburg), Oonivoo (Uden) en Flicka (Kerkdriel)

kaartjeBrabant telt maar liefst vier nieuwe sterrenrestaurants. Cordial in Oss raakt zijn ster kwijt. Dat is maandag bekend geworden tijdens de uitreiking in Amsterdam. 

Monarh in Tilburg en Oonivoo in Uden hebben voor het eerst een Michelinster gekregen, net als Flicka in Kerkdriel. Ook O&O in Sint Willebrord en De Rozario van Jermain de Rozario in Helmond kregen voor het eerst te horen dat het restaurant een ster kreeg. 

Nico en Sonja Boreas die jaren tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze hadden, hebben met hun nieuwe etablissement Sabero twee nieuwe sterren gekregen. Het restaurant is gevestigd in Roermond.

Ook Pure C in Cadzand mag een extra ster bijschrijven. Het restaurant van chef Syrco Bakker (oud-Oisterwijker)  ging van een naar twee sterren.

Deze regio telt met nieuwe bekendmakingen  zeven sterrenrestaurants. Naast de nieuwkomers Monarh in Tilburg, Flicka in Kerkdriel en Oonivoo in Uden zijn dat De Heer Kocken in Vught, Noble in Den Bosch, Sense in Den Bosch en Wollerich in Sint-Oedenrode.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch