Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van een nieuwe vleugel voor NM Kamp Vught is maandag gestart. © Miranda van Houtum/BD

Mijlpaal voor NM Kamp Vught; schop voor nieuwbouw de grond in

VUGHT - Met een nieuwe én een oude schop die daadwerkelijk is gebruikt in het voormalige concentratiekamp werden maandagmiddag symbolisch de eerste graafwerkzaamheden verricht voor de nieuwbouw van Nationaal Monument Kamp Vught. Gedeputeerde Henri Swinkels hanteerde de nieuwe schop, oud-gevangene en gijzelaarskind Joop Onnekink de oude. 

Het aantal bezoekers van het Vughtse herinneringscentrum steeg de afgelopen 28 jaar explosief. Scholieren en individuele bezoekers lopen elkaar in de weg. NM Kamp Vught breidt daarom uit met een nieuwe verdiepte vleugel. Kosten: 4,1 miljoen euro waarvan inmiddels 3,1 miljoen euro is verzameld. De nieuwe vleugel, die 1,6 meter de grond ingaat, is vooral bedoeld voor educatie.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch