Stockfoto overval.
Volledig scherm
Stockfoto overval. © Thinkstock

Minderjarige jongen uit Boxtel aangehouden voor afpersing in Vught

VUGHT - De politie heeft begin deze week een tweede verdachte aan kunnen houden die betrokken zou zijn geweest bij een afpersing in Vught. Het gaat om een minderjarige jongen uit Boxtel, meldt een wijkagent.

Zondagmiddag werd een minderjarige door twee leeftijdsgenoten bedreigd in de Glorieuxlaan in Vught. Er werd geld geëist. Zou het slachtoffer dat niet geven, dan zou er geweld gebruikt worden. 

Eén van de twee afpersers werd zondag aangehouden. De tweede verdachte, een minderjarige jongen uit Boxtel, kon met dank aan getuigen later worden opgepakt. Dat gebeurde begin deze week. 

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch