Volledig scherm
© ANP XTRA

Miraculeuze ontsnapping PI Vught, OM belt met advocaat gevangene: 'Maar ik had het al gehoord’

VUGHT - De officier van justitie heeft vrijdag contact opgenomen met Cem Polat, de advocaat van de man die donderdagmiddag ontsnapte uit de gevangenis in Vught. Over de inhoud van het gesprek wil de raadsman niets zeggen. ,,Ik kan wel zeggen dat ik het nieuws al van derden had gehoord”, zo laat Polat aan het Brabants Dagblad weten.

Polat ontwijkt op vakkundige wijze iedere vraag die hem gesteld wordt over de miraculeuze ontsnapping. Of zijn cliënt een omvangrijk strafblad heeft of een gevaar is voor zijn omgeving, wil hij bevestigen noch ontkennen.

‘Hoeft niet zo te zijn’

De uitlatingen van strafrechtadvocaat Sébas Diekstra over de mogelijke ernst van het gepleegde delict, laat hij voor diens rekening. ,,Dat hoeft in dit geval helemaal niet zo te zijn”, is het enige wat hij los wil laten.

Ondertussen is de gedetineerde al langer dan een dag weg. Uitzonderlijk: de gevangenen die het afgelopen decennium wegglipten, werden immers binnen een paar uur weer gevonden. Het grote verschil is dat justitie bij eerdere ontsnappingen veel sneller was met communicatie naar buiten. In dit geval werd pas zeven uur later gecommuniceerd over de gevluchte gevangene. 

Camerabeelden

Uit de gevangenis in Vught kon donderdagmiddag om nog onduidelijke redenen een gevangene ontsnappen. De man zat in voorarrest maar waar hij van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.

Volgens de standaardprocedure zijn eerst de gevangenis en het omliggende terrein doorzocht toen zijn verdwijning werd ontdekt. Hij is toen niet aangetroffen.

Na het bekijken van camerabeelden is vastgesteld dat de man rond 14.00 uur op de parkeerplaats van de gevangenis heeft gelopen. Hoe hij kon ontsnappen is niet duidelijk. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zegt daar niets over.

De politie is gealarmeerd en probeert de ontvluchte gevangene te vinden. De verdachte man is daarbij in verschillende opsporingssystemen geregistreerd, laat de DJI weten.

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

 1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
  PREMIUM

  Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

  DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.
 2. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch