Volledig scherm
PREMIUM
Vooraanzicht van het nieuwe Theater aan de Parade. Een schets, meer nog niet, aldus de gemeente. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch

ANALYSEDEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet -  én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er  in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder. 

Die punt had een komma moeten zijn omdat de afgelopen weken blijkt dat door de gebrekkige communicatie van de gemeente er een dikke mist over de Parade hangt en er tal van vragen zijn. Die de gemeente dan weer pareert met: wacht met vragen en commentaar leveren tot het uitgewerkte plan wordt gepresenteerd. Die presentatie wordt volgens een woordvoerder binnen maximaal twee maanden verwacht. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch