Volledig scherm
De enige echte Bossche Bol, van Jan de Groot. De bakker ontving de Moeder Truus Poffer.

Moeder Truus Poffer voor Bossche Bol Jan de Groot

DEN BOSCH -  Bakker Jan de Groot heeft zondag de Moeder Truus Poffer van de folkloristische fanfare De Kikvorschen ontvangen. De zilveren replica van de originele Brabantse poffermuts is een eerbetoon aan de moeder van de Kikvorschen voor een persoon die zich verdienstelijk gemaakt heeft voor de stad.  

Jan de Groot staat (inter)nationaal bekend om zijn (enige echte) Bossche Bol. De Moeder Truus Poffer wordt sinds 1982 toegekend en onder anderen Heine Bergé, Lea Smulders, Wim Kersten, het Noordbrabants Museum en het Rode Kruis ontvingen de onderscheiding in het verleden. 

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch