Volledig scherm
Ton Rombouts in de Jazzwerkplaats bij de start van muziekschool 3.0. © Paul Roovers/BD

Muziekschool 3.0 als alternatief voor ‘Muzerije’

DEN BOSCH - Met de officiële aftrap van de website kreeg de Bossche muziekschool 3.0 zondagmiddag ook een digitale start. Dat gebeurde in de Jazzwerkplaats in de Tramkade. 

De muziekschool 3.0 is een initiatief van gediplomeerde muziekdocenten en instellingen in de stad. Een (digitaal) platform voor kinderen die zich verder willen bekwamen in het bespelen van een muziekinstrument. Op de website  bosschemuziekscholen.nl kunnen ze docenten vinden en mogelijkheden om cursussen te volgen. 

Het initiatief volgende op de bezuinigingen op de Muzerije een aantal jaren geleden waardoor een flink gat viel in mogelijkheden op muziekonderwijs in de stad.  

Wethouder van cultuur Mike van der Geld sprak zijn waardering uit voor het initiatief en onderschreef het belang van een kwalitatief goed aanbod van muziekonderwijs.

Oud-burgemeester Ton Rombouts sprak daar ook over.  ,,Toen tot de bezuinigingen op de Muzerije werd besloten, kreeg ik een brief van Eric Vloeimans", zei Rombouts. De gerenommeerde trompettist, geboren en getogen in Den Bosch maakte zich grote zorgen over het behoud van goed vervolgonderwijs in de stad. Vloeimans maakte zich met andere docenten sterk voor een alternatief voor de Muzerije. En dat werd muziekschool 3.0.  

Bij zijn afscheid als burgemeester vroeg Rombouts mensen om een bijdrage voor muziekinitiatieven met kinderen.  Van onder meer zijn gift kan muziekschool 3.0 muziekbeurzen bechikbaar stellen zodat er voor kinderen geen financiële drempel is om kennismaken met muziek (instrumenten).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch