Zuster Augusta, Anne van Mulken (partner van Willem van der Mee) en hun zoon Willem-Jan van der Mee en Willems broer Peter van der Mee (vlnr) staan trots bij de plaquette.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Augusta, Anne van Mulken (partner van Willem van der Mee) en hun zoon Willem-Jan van der Mee en Willems broer Peter van der Mee (vlnr) staan trots bij de plaquette. © Marc Bolsius

Mysterie vermiste herdenkingsplaquette zusters van de Choorstraat eindelijk opgelost

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH - In de herfst van 1944 vonden 259 inwoners van Den Bosch, Nuland en Berlicum een schuilplek bij de zusters van de Choorstraat. Gisteren vierden de nonnen de terugkeer van een verloren gewaande plaquette die herinnert aan hun gastvrijheid.

  1. Rechtszaak over verlengen tbs na steken drie medewerkers gevangenis in Vught: ‘Nu is alles positief om mij heen’
    PREMIUM

    Rechtszaak over verlengen tbs na steken drie medewer­kers gevangenis in Vught: ‘Nu is alles positief om mij heen’

    DEN BOSCH - ,,Een buitengewoon gevaarlijke man die niets of niemand ontziet’’, zo omschreef officier van justitie Mariska Wijnbelt in 2012 tijdens een rechtszitting een destijds 38-jarige man. Hij werd veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en negen jaar celstraf omdat hij drie medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Vught met een schaar stak. Dinsdag bogen rechters zich over verlenging van tbs met dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch