Volledig scherm
PREMIUM
Open dag in de Bossche bouwhal. © Marc Bolsius

Na brand in Zaltbommel overweegt Oeteldonksche Club extra maatregelen

DEN BOSCH - De Oeteldonksche Club gaat na wat mogelijk is om de brandveiligheid te verhogen in de hal aan de Ertveldweg waar carnavalswagens worden gebouwd. Dat gebeurt naar aanleiding van de brand vrijdag in Zaltbommel waarbij door brand in twee bouwhallen vrijwel alle praalwagens in vlammen opgingen.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden met een slijptol. ,,Dat soort werkzaamheden vonden en vinden ook plaats in onze bouwhal’’, aldus Rinske van Kasteren, woordvoerster van de Oeteldonksche Club. Volgens haar staan daarom staan er al een tijdje brandblussers in de bouwhal. ,,Brandveiligheid is natuurlijk voor ons ook belangrijk en wordt bij de aftrap van elk bouwseizoen met de bouwers besproken. We zijn er heel alert op. Elke bouwplek heeft een brandblusser, die wij verstrekt hebben. Ook staan er altijd emmers water gereed als er wordt gelast.’’

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch