Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van de (te bouwen) windturbines op de Rietvelden. De meest links molen is de bestaande op Treurenburg, de tweede van rechts de vierde molen aan de Gemaalweg. © Pure Energie

Niet 3, maar 4 windmolens mogen op Rietvelden Den Bosch, bouw begint medio 2020

UPDATEDEN BOSCH - De vier geplande windmolens op de Rietvelden tussen Den Bosch-West en Engelen mogen er komen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Daarmee vernietigt de Raad van State de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, die in maart van dit jaar bepaalde dat er plaats is voor drie windturbines. Dat blijkt uit de uitspraak die woensdagmorgen is gepubliceerd.  Volgens een woordvoerder van Pure Energie (tot voor kort Raedthuys Windenergie bv) gaat de bouw van de molens medio volgend jaar beginnen. 

Volledig scherm
Protest tijdens de commissievergadering in Den Bosch over windmolens op De Rietvelden. © BD/Jos van de Ven

Het Actiecomité Windpark Rietvelden NEE, het college van B en W, Raedthuys Windenergie bv (initiatiefnemer voor de bouw van de molens) en omwonenden gingen tegen de uitspraak van de rechtbank bij de Raad van State in beroep.  Volgens de Raad van State behoren de vier molens tóch bij elkaar en is er dus wel degelijk sprake van samenhang in het gebied. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch