Gezelligheid op de Bossche Markt met Marianne Weber en John de Bever tijdens Festival van het Levenslied.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezelligheid op de Bossche Markt met Marianne Weber en John de Bever tijdens Festival van het Levenslied. © Roel van der Aa

Niet aantal bezoekers maar kwaliteit voorop bij nieuw evenement Den Bosch, wegwerpbekers verboden in 2022

updateDo 5 sep. Er komen steeds meer evenementen in Den Bosch, maar het aantal locaties blijft beperkt. Dus wil de gemeente bij nieuwe feesten meer dan voorheen sturen op kwaliteit. Evenementen die zich richten op jongeren, cultuur, datastad en die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, krijgen voortaan voorrang. De plastic wegwerpbeker moet in 2022 verboden worden. 

 1. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug. 
 2. Honderdduizenden plastic bekertjes op de grond: moet Den Bosch de wegwerpbeker verbieden?
  PREMIUM

  Honderddui­zen­den plastic bekertjes op de grond: moet Den Bosch de wegwerpbe­ker verbieden?

  Ma 27 aug. Honderdduizenden plastic bekertjes belanden er jaarlijks op de grond in Den Bosch. En dus moeten festivals verplicht worden over te stappen op de harde, herbruikbare bekers, bekend van onder meer Theaterfestival Boulevard. Dat wil althans De Bossche Groenen. De gemeente kan daarbij helpen, onder meer door te sponsoren in de aankoop van bekers of te helpen met een ruimte om de bekers reinigen, zo stelt de partij. Dinsdagavond praat een raadscommissie over het initiatief. Vier vragen over festivalafval in de stad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch