Volledig scherm
De rotonde bij de Postweg op de grens tussen Den Bosch en Vught. © Roy Lazet

Niet meer dan een ontwerp, tonnen fietsbrug Postweg gemist

DEN BOSCH - Op 1 april had de fietsbrug op de rotonde bij hotel Van der Valk klaar en afgerekend moeten zijn. Pas dan zou de gemeente Den Bosch de 700.000 euro van het Rijk gekregen hebben. Er lag gewoonweg niet meer dan een eerste ontwerp, laat staan dat er ook maar een spade de grond in kon. 

,,Omdat we er met omwonenden, Hotel Van der Valk en de verschillende fietsersbelangenverenigingen gewoon niet uitkwamen’’, reageert wethouder Ufuk Kâhya desgevraagd op het mislopen van de tonnen.

Volgens Kâhya ontdekte hij al vrij snel na zijn aantreden als wethouder (juni vorig jaar) dat de fietsbrug er in april niet zou liggen. En vroeg Den Bosch, kartrekker van het project, opnieuw uitstel aan bij het Rijk maar kreeg het nul op het rekest. Weg 700.000 euro.

De wethouder ziet een voordeel

Toch ziet Kâhya er een voordeel in. ,,Tijdens het ombouwen van de N65 gaat de Postweg een deel van de omleidingsroute worden. Als we onder meer het Jeroen Bosch Ziekenhuis goed bereikbaar willen houden, moeten we aan de rotonde veel meer doen.’’ Een turborotonde, fietsbrug en een extra fietsbrug, zo is de bedoeling. ,,Die plannen worden nu met de gemeente Vught, provincie, Rijk en belanghebbenden uitgewerkt.’’

Maar dan nog, ook Kâhya geeft toe dat die grote plannen ook gemaakt zouden zijn als die ene fietsbrug er op 1 april wél gelegen had. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch