De drukkerij van Teulings in het begin van de twintigste eeuw. Er zitten nu appartementen in. De bedrijfshal erachter is gesloopt.
Volledig scherm
De drukkerij van Teulings in het begin van de twintigste eeuw. Er zitten nu appartementen in. De bedrijfshal erachter is gesloopt. © geen

Nieuw boek over architect van de Sint-Jacob en de Sint-Cathrien in Den Bosch

DEN BOSCH - Retroarchitecten kunnen nog wat leren van de oude meester Jan Stuyt, die voor Den Bosch onder meer de Sint-Jacob, de Sint-Cathrien en drukkerij Teulings ontwierp. Dat zei cultuurhistoricus Wies van Leeuwen gisteren bij de presentatie van een nieuw boek over Stuyt in het het Jheronimus Bosch Art Center. 

  1. Stoeptegelexpositie van KW1C-studenten eyecatcher op Bossche Markt: ‘Nu maar hopen dat ze blijven liggen’

    Stoepte­gelex­po­si­tie van KW1C-studenten eyecatcher op Bossche Markt: ‘Nu maar hopen dat ze blijven liggen’

    DEN BOSCH - Een normale afstudeerexpositie was tijdens coronatijd niet mogelijk. Dus bedachten creatieve studenten van de Academie voor Media, Arts & Performance van het Koning Willem I College in Den Bosch iets anders. Het werd een ‘stoeptegelexpositie’ met ‘daaronder’ werk van net afgestudeerde studenten. De bijzondere tentoonstelling is tot en met het eind van de Bossche zomer via de stickers op de Markt in de stad te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch