Volledig scherm
Kinderen van Jenaplanschool Antonius Abt spelen op het nieuwe kunstgrasveld. © Angela van den Dungen

Nieuw trapveldje bij Slot Haverleij: ‘Nu ga ik zeker veel hockeyen‘

ENGELEN - Kinderen kunnen sinds donderdag naar hartenlust voetballen en hockeyen op een kunstgrasveld achter Slot Haverleij. 

De samenwerking tussen het kinderforum van Jenaplanschool Antonius Abt, de gemeente en de bestuursraad Engelen en Bokhoven maakte de realisatie ervan mogelijk.

Géén rubberkorrels

Het kunstgrasveld werd donderdagmiddag met de kinderen van Jenaplansschool Antonius Abt feestelijk geopend. Een veilig kunstgrasveld met zand en geen rubberkorrels. ,,Nu ga ik zeker veel hockeyen”, zegt Elke Dekkers (11) van het kinderforum van Jenaplanschool Antonius Abt. 

Klimrek

Dekkers zit op hockey en voor haar komt een grote wens uit met de komst van een multifunctioneel kunstgrasveld. ,,Voorheen konden we alleen hockeyen op het stukje kunstgras onder de klimrekken”, vertelt ze.  Dat was natuurlijk geen doen. In de bijeenkomsten van het kinderforum opperde ze dat het kunstgras voor meerdere sporten zoals hockey toegankelijk zou moeten zijn. 

Geen hek

In samenspraak met de bewoners werd er besloten om geen hekken rondom te plaatsen maar een opstaand betonnen randje. Zo past het veldje beter in de groene omgeving en voorkomt het geluidsoverlast. Elke: ,,De doelpijlen staan ruimer van elkaar zodat ook dat geen geluid geeft. Wel jammer dat soms de voetbal er doorheen vliegt.” 

Volledig scherm
Wessel de Lizer op de schouders van Bram van der Ploeg die het kunstgrasveld openen. © Angela van den Dungen
Quote

Voor onze school en onze ouders was het geen feest als we na een partijtje voetballen in de blubber terugkwa­men

Wessel de Lizer

Een andere reden was dat de kleigrond bij droogte knetterhard wordt en tijdens natte periodes blubberig. ,,Voor onze school en onze ouders was het geen feest als we na een partijtje voetballen in de blubber terugkwamen”, aldus Wessel de Lizer (12) namens het kinderforum.

Volledig scherm
Het kinderforum met Elke Dekkers (l) en Wessel de Lizer (tweede van rechts). Achter Bram van der Ploeg van de bestuursraad. © Angela van den Dungen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch