Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD

Nieuwbouw van Belvédère bereikt hoogste punt: oplevering woningen in Paleiskwartier na zomer

Wo 27 feb. Nieuwbouwcomplex Belvédère heeft het hoogste punt bereikt. Het gebouw met 58 koopwoningen, 91 huurwoningen en een stadswoning verrijst momenteel in hoog tempo in het Paleiskwartier. 

Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD

Met een druk op de knop door wethouder Roy Geers werd woensdagmiddag het hoogste punt gevierd, dat tussen de 25 en 30 meter.  Het pand moet na de zomer worden opgeleverd. Naast de woningen zit er in de plint ook commerciële ruimte. De koopwoningen zijn vrijwel allemaal verkocht.

Belvédère is ontwerp van architect Patrick Fransen van het Nederlandse architectenbureau NOAHH. Hij maakte ook het ontwerp voor het naastgelegen Ricohkantoor. Een bijzonder project, zegt Geert Mol van NOAHH. ,,De woningen hebben allen zicht op het buitengebied, terwijl men toch zo dicht op de stad zit", stelt Mol. Het pand bestaat uit één lange wand aan de zijde van de Hofvijver, en drie ‘vingers’ richting de Vlijmenseweg. Tussen de vingers in komen binnentuinen te liggen. ,,Daar kunnen bewoners elkaar ontmoeten", aldus Mol. 

Naast Belvédère komt aan de zijde van de Magistratenlaan nog een ‘tweede’ Ricohkantoor. Aan de andere kant wordt binnenkort gestart met Terrazzo, met nog eens 110 koopwoningen en 60 huurwoningen. 

Volledig scherm
Belvédère © BV Paleiskwartier
Volledig scherm
Belvédère bereikt hoogste punt © Bart Gotink/BD
 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch