Nieuwe eigenaar Sportsbar Legends in Den Bosch; plan voor eetkaart

VideoDe enige sportsbar van Den Bosch gaat over in andere handen. Michiel Jonker geeft de sleutel van het café in de Snellestraat over aan Niels Geers.  Hij overweegt een eetkaart in te voeren.

,,Want dan hoeven de mensen de zaak niet te verlaten als ze honger hebben”, denkt Geers economisch. Jonker heeft er geen moment spijt van gehad dat hij voor het concept van een sportsbar heeft gekozen een paar jaar geleden. ,,Ik runde deze kroeg al, eerst onder de naam De Tijd en daarna Loenz. Omdat er nog geen sportcafé in Den Bosch was, leek me het een goed idee om die kant op te gaan.”  

Licenties

Het pand werd volgehangen met televisieschermen, er moesten abonnementen en licenties worden aangeschaft. Vrienden en bekenden werd gevraagd voetbalshirtjes, sjaaltjes en andere sport-attributen in te leveren om de kroeg ook een sportief karakter te geven. Grote buitenlandse voetbalwedstrijden trekken veel mensen naar Legends, vertelt Jonker. ,,Maar ook wedstrijden van PSV, Ajax en Feyenoord.” Maar niet alleen voetbal scoort goed. ,,Formule 1, boksen, de Superbowl, het WK darts... dat zijn echte trekkers.”

Zuid-Europa

Het succes was voor Jonker aanleiding om na 16 jaar te stoppen als kroegbaas. ,,Ik ben nu nog net geen 50 en ik had me voorgenomen om voor m'n vijftigste in Zuid-Europa te gaan wonen. Dat wil ik nu gaan doen. We gaan naar Portugal en willen daar een stuk grond kopen en er een combinatie van een bed and breakfast en een camping op te gaan zetten. Lekker kleinschalig, iets anders dan een drukke sportsbar.”

Plan geschreven

Dat Geers de opvolger van Jonker werd, lag voor de hand. Hij werkt al ruim vier jaar in het café. ,,Toen Michiel zei dat hij wilde gaan stoppen, zei hij dat hij het fijn zou vinden als ik het overnam. We hebben vervolgens thuis een goed plan geschreven en dat zag er goed uit. Ik heb er veel zin in. Het concept staat al, maar je moet nooit op je lauweren gaan rusten. We  moeten zorgen dat het goed blijft en als het kan beter maken.”

Volledig scherm
Michiel Jonker in Sportsbar Legends. © BD
  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch