De nieuwe Kaaihal in het hart van de Tramkade, met rechts de Verkadefabriek. In oktober van dit jaar zou bouw van de hal moeten beginnen om na juni 2020 voor drie jaar dienst te kunnen doen als tijdelijk theater.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe Kaaihal in het hart van de Tramkade, met rechts de Verkadefabriek. In oktober van dit jaar zou bouw van de hal moeten beginnen om na juni 2020 voor drie jaar dienst te kunnen doen als tijdelijk theater. © BiermanHenket

Nieuwe Kaaihal kan, als ook de gemeente Den Bosch dat wil

DEN BOSCH -De bouw en exploitatie van een nieuwe Kaaihal die de eerste drie jaar als tijdelijk theater dienst doet is mogelijk. Maar dan moet de gemeente Den Bosch ook akkoord gaan en de grond op de Tramkade achter de Verkadefabriek voor tien jaar in bruikleen geven. De nieuwe hal gaat ongeveer 5,5 miljoen euro kosten, waar de gemeente geen cent aan betaalt. 

 1. Vijf vragen over het plan voor een tijdelijk theater aan de Tramkade in Den Bosch
  PREMIUM

  Vijf vragen over het plan voor een tijdelijk theater aan de Tramkade in Den Bosch

  DEN BOSCH - Een tijdelijk theater in een nieuw te bouwen Kaaihal op de Bossche Tramkade. De visie van directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek om bij hem om de hoek een hal neer te zetten, vond na een kennismakingsgesprek met directeur ad-interim Gijsje van Honk van het Theater aan de Parade al snel gehoor. Niet alleen als theater tijdens sloop en nieuwbouw, maar ook een ruimte voor andere culturele, urban, maatschappelijke programmering en evenementen.
 2. Geen carnaval? Natuurlijk wel, voor Oeteldonk is er thuis tijdens dé dagen veel te vieren
  PREMIUM

  Geen carnaval? Natuurlijk wel, voor Oeteldonk is er thuis tijdens dé dagen veel te vieren

  DEN BOSCH - Oeteldonk viert dit jaar carnaval binnen. Niet alleen de organiserende Oeteldonksche Club (OC) maakt vóór en tijdens de carnavalsdagen eigen programma’s, ook het aantal nieuwe initiatieven groeit. In de huiskamer te volgen op televisie en social media. ,,We gaan geschiedenis schrijven’’, is de overtuiging van minister Rinske van Kasteren van Pers, Publiciteit en Promotie van de OC.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje

 2. Maatregelen na geweldsincident in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'
  Play

  Maatrege­len na geweldsin­ci­dent in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'