De nieuwe Kaaihal in het hart van de Tramkade, met rechts de Verkadefabriek. In oktober van dit jaar zou bouw van de hal moeten beginnen om na juni 2020 voor drie jaar dienst te kunnen doen als tijdelijk theater.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe Kaaihal in het hart van de Tramkade, met rechts de Verkadefabriek. In oktober van dit jaar zou bouw van de hal moeten beginnen om na juni 2020 voor drie jaar dienst te kunnen doen als tijdelijk theater. © BiermanHenket

Nieuwe Kaaihal kan, als ook de gemeente Den Bosch dat wil

DEN BOSCH -De bouw en exploitatie van een nieuwe Kaaihal die de eerste drie jaar als tijdelijk theater dienst doet is mogelijk. Maar dan moet de gemeente Den Bosch ook akkoord gaan en de grond op de Tramkade achter de Verkadefabriek voor tien jaar in bruikleen geven. De nieuwe hal gaat ongeveer 5,5 miljoen euro kosten, waar de gemeente geen cent aan betaalt. 

  1. Vijf vragen over het plan voor een tijdelijk theater aan de Tramkade in Den Bosch
    PREMIUM

    Vijf vragen over het plan voor een tijdelijk theater aan de Tramkade in Den Bosch

    DEN BOSCH - Een tijdelijk theater in een nieuw te bouwen Kaaihal op de Bossche Tramkade. De visie van directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek om bij hem om de hoek een hal neer te zetten, vond na een kennismakingsgesprek met directeur ad-interim Gijsje van Honk van het Theater aan de Parade al snel gehoor. Niet alleen als theater tijdens sloop en nieuwbouw, maar ook een ruimte voor andere culturele, urban, maatschappelijke programmering en evenementen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch