Volledig scherm
Jelle (10 jr) en Mels (8) van der Doelen gaan de uitdaging aan om in de meivakantie twee weken lang niet te gamen. © Gwenn van der Doelen

‘No game challenge’ van Jelle en Mels uit Rosmalen krijgt mogelijk landelijk vervolg

ROSMALEN - De ‘no game challenge’ van de broertjes Jelle (10) en Mels (8) uit Rosmalen krijgt waarschijnlijk een landelijk vervolg. Jantje Beton denkt over een actie in de zomervakantie waarbij kinderen worden uitgedaagd een tijdje niet te gamen. “We hebben de directeur van Jantje Beton ontmoet”, zegt Jelle. “Hij vond onze actie interessant.” 

“De kers op de taart”, vindt moeder Gwenn van der Doelen. Ze is ‘supertrots’ dat Jelle en Mels vijftien dagen niet hebben gegamed. “Computeren hoort bij deze tijd. Leuk dat ze laten zien dat het ook anders kan.” De uitdaging van de broertjes loopt vrijdagavond af. “Als je buiten speelt, maak je in de echte wereld superleuke dingen met je vriendjes mee”, heeft Jelle ondervonden. “We hebben onder meer kikkers en een salamander gevangen en kiezels van de stoep naar het grind geveegd. Niet gamen was niet zo heel moeilijk.”

Mels (8) vindt buiten spelen nu zelfs leuker dan gamen. “Toen het buiten regende heb ik onder meer getekend, mijn kamer opgeruimd en een boek over dieren gelezen”, zegt hij. “We hebben heel veel reacties gehad op onze actie”, gaat Jelle verder. “Misschien wel duizenden. Nee, we hebben ze niet allemaal gelezen.” Zaterdag mag de spelcomputer weer aan van de broers. Moeder Gwenn: “Het is niet zo dat ze staan te popelen. De wekker gaat  's ochtends bij ons niet eerder af.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch