Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn.
Volledig scherm
Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn. © copyright Marc Bolsius

Nog even en dan is de dierenambulance áltijd te bellen

DEN BOSCH - Nog anderhalve week en dan is Stichting Dierenambulance Regio ‘s-Hertogenbosch (DAS) eindelijk 24 uur per dag bereikbaar. Dan is althans het streven, schrijft de gemeente in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. 

Op dit moment is DAS van 9.00 tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar, maar door gebruik te gaan maken van het callcentrum van de Dierenbescherming wordt het aantal uren vanaf 1 juni dus uitgebreid. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit al per 1 april zou gebeuren, maar door de coronacrisis heeft het vertraging opgelopen. 

De gemeente geeft ook aan dat pogingen op samenwerkingsafspraken te maken tussen de DAS en Dierenambulance Brabant Noordoost op niets zijn uitgelopen. De laatste is sinds een aantal jaar óók actief in de regio Den Bosch en dat zorgt voor nogal wat ergernis en onduidelijkheid tussen beide partijen.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch