OSC'45 wil op zaterdag spelen, maar heeft daar wel toestemming van de leden voor nodig.
Volledig scherm
OSC'45 wil op zaterdag spelen, maar heeft daar wel toestemming van de leden voor nodig. © copyright Marc Bolsius

Nog geen toestemming voor zaterdagambities OSC’45 door coronavirus, maar club heeft plan B

DEN BOSCH - Het coronavirus zit tot nu toe de zaterdagplannen van voetbalclub OSC’45 dwars. De vereniging wil tijdens een buitengewone ledenvergadering de toestemming van de leden krijgen, maar de bijeenkomst moet steeds worden verzet. Inmiddels heeft de club een plan B achter de hand.

Een maandje geleden sprak de club de ambitie uit om een zaterdagvereniging te worden en eind maart zou er een buitengewone ledenvergadering in het clubhuis zijn om het aan de leden voor te leggen. Door het coronavirus werd die bijeenkomst afgelast. 

Inmiddels is duidelijk dat tot en met 28 april geen bijeenkomst gehouden kan worden in het clubhuis van OSC’45, dus is de vergadering verzet naar 1 mei. ,,Hoe groot ik de kans acht dat die wél door kan gaan? Goede vraag. Wat denk je zelf?", zegt Bart van Poppelen namens de Orthense club. 

Digitaal vergaderen

Mocht de vergadering van 1 mei ook niet in het clubhuis plaats kunnen vinden, dan heeft OSC’45 al een andere manier om te vergaderen: digitaal. ,,We pakken alle mogelijkheden aan om de vergadering door te kunnen laten gaan", zegt Van Poppelen. 

De club heeft via een mail leden gevraagd of zij ervaring hebben met digitaal vergaderen, welke systeem aangeraden wordt en of leden bereid zijn om een ander lid thuis te ontvangen om samen de vergadering digitaal bij te wonen. ,,Het is voor ons ook een zeer ongewone situatie", schrijft de club.

Positieve reacties

Nadat de club het voornemen bekendmaakte om op zaterdag te gaan voetballen, kreeg OSC’45 veel reacties. ,,Veel mensen reageerden positief", aldus Van Poppelen. ,,Maar er zijn ook mensen die het niet leuk vinden. Een team dat op zondag speelt omdat ze zaterdag niet kunnen, bijvoorbeeld. Dat grijpen we dan ook aan om met ze in gesprek te gaan. Niet om ze te overtuigen, maar wel om uit te leggen waarom we dit willen gaan doen.” 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch