Volledig scherm

Noodgebouwen Coudewater Rosmalen al verdwenen

ROSMALEN - De tientallen noodgebouwen van GGZ Oost-Brabant die jarenlang langs de Peter de Gorterstraat hebben gestaan, zijn afgelopen dagen verwijderd.

Grote kranen hebben de vele units de afgelopen twee weken op diepladers geladen. De noodgebouwen zijn verkocht door de nieuwe eigenaren van een groot deel van Landgoed Coudewater, Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling. De keten gaan volgens een woordvoerder elders dienst doen als onderkomen voor arbeidsmigranten. 

Huisvesting asielzoekers

De noodgebouwen hebben tientallen jaren langs de Peter de Gorterstraat gestaan. Ze hebben onder meer dienst gedaan als huisvesting voor asielzoekers. Ook zijn de keten tijdelijke woningen geweest voor bewoners van zorgcentra in de omgeving. Op het moment dat die werden verbouwd, konden de bewoners tijdelijk aan de Peter de Gorterstraat wonen. GGZ Oost- Brabant had de noodgebouwen zelf tot mei dit jaar in gebruik als huisvesting voor 54 oudere cliënten. Die zijn verhuisd zij naar Veghel.

Inloopavond Kentering

VOF Land van Coudewater houdt woensdag 6 november in de Kentering een tweede inloopavond over het project.  Aan de orde komen onder meer de reacties en ideeën die betrokkenen hebben gegeven voor functies op het terrein. Ook worden vervolgstappen bekend gemaakt. Aanvang 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch