Prins en adjudant zwaaien nog één keer naar Oeteldonk
Volledig scherm
Prins en adjudant zwaaien nog één keer naar Oeteldonk © Peter De Bruijn

Oeteldonk gaat in 2021 borrelen

DEN BOSCH - ‘Oeteldonk borrelt’. Dat is het nieuwe thema voor volgend jaar in Oeteldonk. Dat is vannacht even na middernacht na de begrafenis van Boer Knillis en Moeder Hendrien op de Markt in Den Bosch bekendgemaakt.

,,Daar kunnen we wel iets mee “ zeggen twee dames die onder een afdakje staan te schuilen. Beter dan ‘binnenstebuiten’ dit jaar.”

Ondanks dat het vlak voordat Boer Knillis en Moeder Hendrien in hun sokkel verdwenen, flink regende, kwamen er flink wat Oeteldonkers op het laatste half uurtje Oeteldonks carnaval 2020 af.

‘Een Marco Kroontje’

,,Het was keigezellig dit jaar” , zegt Niek van Wijngaarde uit Den Bosch ,,Ondanks dat ik een ‘Marco Kroontje’ van 140 euro heb gekregen. Wildplassen inderdaad. Daar had ik heel wat pilsjes voor kunnen kopen.”

,,Ik ben best moe”; aldus Linda van Dartel uit Rosmalen. ,,Alle dagen op stap geweest met het meidenclubje. Veel regen en storm gehad. Dus liever binnen dan buiten dit jaar.”

Prins Amadeiro XXVI en zijn adjudant zwaaiden de menigte vanaf het balkon van Hotel Central vlak voor twaalven nog even toe.

Daarna zakten Boer Knillis en Moeder Hendrien weg in hun voetstuk. Carnaval 2021 is volgend jaar op 14, 15 en 16 februari. Nog minder dan een jaar wachten dus. Hendrien staat in 2024 pas weer op de Markt. Ze mag maar één keer in de vier jaar mee.

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM
    UPDATE

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch