De kinderen speelden 'politie en boef ' met nep-tientjes.
Volledig scherm
De kinderen speelden 'politie en boef ' met nep-tientjes. © Peter de Bruijn

Omgeving Klokkenlaan in Den Bosch speurt naar geld na brand: ‘Hier ligt nog een tientje’

DEN BOSCH - Een groepje jongens loopt zondagmiddag zoekend door het plantsoen van één van de flats aan de Klokkenlaan in Den Bosch. Ze kijken vooral naar beneden. ,,Nee, we hebben geen echt geld gevonden”, zeggen ze met een stalen gezicht. 

Bij een brand in een appartement in een flat aan de Klokkenlaan in Den Bosch is voor enkele honderdduizenden euro’s aan geldbiljetten van het balkon gegooid.  De man die dat deed, een 43-jarige Bosschenaar, is gearresteerd. De politie probeerde ‘s nachts al het geld op te rapen. Dat lukte ‘grotendeels’. En dus was het zondagmorgen volgens getuigen opvallend drukker dan anders op de parkeerplaats en het grasveldje naast de flat. 

De politie was zondagmiddag nog bezig met onderzoek.
Volledig scherm
De politie was zondagmiddag nog bezig met onderzoek. © Peter de Bruijn

,,Ik dacht vanmorgen wat zijn die mensen daar toch allemaal aan het zoeken”, zegt meneer Dekkers die in de buurt van de flat woont.  ,,Ik hoorde later van mijn vrouw dat er brand in de ‘Klokkenflat’ is geweest. Ik ben eventjes gaan kijken. Zag ik dat overal ouders met kinderen hier, aan de overkant en langs de weg aan het zoeken waren. Nee, ik heb niets gevonden. Anderen volgens mij wel.”   

Quote

Er hadden vanmorgen opvallend veel mensen een hondje in de buurt.

Eén van de spelende kinderen

,,Er hadden vanochtend opvallend veel mensen een hondje in de buurt”, zegt één van de kinderen. ,,Ik denk dat er misschien wel vijftig mensen aan het zoeken waren. Jongens met scooters en zo. Nu is bijna iedereen weer weg. Wat ik zou kopen voor honderdduizenden euro’s? Een hele dikke vette sportauto!” 

Politie en boef

Megan, Janell, Jaediën en Rivano spelen in het platsoen  ‘politie en boef’. Ze strooien met nepbriefjes en vinden ze  dan even later  weer terug.  ,,Hier ligt nog een tientje”, zegt een jongen. Het briefje heeft geen watermerk en er staat duidelijk op dat het een kopie is.  ,,Als het echt geld was geweest, had je het naar de politie moeten brengen”, heeft het kwartet inmiddels gehoord. ,,We mogen het houden van de agent.” 

‘Mijn vingers niet branden’ 

,,Ik heb het niet al te breed, maar als ik echt geld tussen de struiken zou vinden ging het naar de politie. Ik ga mijn vingers daar niet aan branden”  zegt mevrouw Wegman. Ze woont in de flat waar de brand was en de geldbiljetten van het balkon waaiden. ,,Ik hoorde een harde klap.  Denk dat ze de deur open hebben geramd. Ik ben gaan kijken.  Zag ik brandweerwagens, ziekenwagens en de politie.  Ik dacht: O nee, niet weer brand hè. We hebben ooit  op de negende etage brand gehad. Hoe het met mijn nachtrust is gegaan? Eerst een bakkie koffie gedaan en en toen toch in slaap gevallen.” 

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch