Volledig scherm
Het vroegere varkensfokbedrijf is nu Stadsboerderij Eyghentijds. © Marc Bolsius

Omwonenden krijgen eind januari alles te horen over over mogelijke zendmast bij boerderij Eyghentijds

ROSMALEN - Gemeente, GGD en Vodafone informeren bewoners in de omgeving van stadsboerderij Eyghenthijds eind van de maand over de plannen voor een 40 meter hoge zendmast bij de boerderij. 

Tijdens de inloopavond krijgen de bewoners informatie over de techniek die wordt gebruikt, mogelijke gezondheidsrisico's en de gemeentelijke procedures.

Bewoners in de buurt van de boerderij hebben  bezwaren tegen de plaatsing. Die gaan onder meer over gezondheidsrisico’s en het verpesten van het uitzicht. Ze hebben dat laten weten, zonder dat er al een mogelijkheid bestaat om officieel bezwaar te maken. Want Vodafone heeft bij de gemeente nog geen vergunning aangevraagd. De provider vindt dat ze aan de noordwestzijde van de gemeente onvoldoende dekking heeft in haar mobiele netwerk. Vodafone wil een losse antennemast neerzetten omdat in de buurt geen hoge gebouwen zijn waarop een antenne geplaatst kan worden. 

De gemeente heeft op verzoek van Vodafone gezocht naar een geschikte plek. Dat is het terrein bij boerderij Eyghentijds geworden. Vodafone vraagt pas op z'n vroegst na de inloopavond een vergunning aan. De gemeente moet daar binnen 8 weken een besluit over nemen, waarna de officiële bezwaarprocedure start. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch