Volledig scherm
Bedrijventerrein Empel-Zuid gezien vanaf de Diepteweg. © Google

Ondernemers Empel niet blij met brief verkeer

Het bestuur van Bedrijventerrein Empel distantieert zich van de brief van het bewonersradenoverleg Rosmalen e.o. over het tijdelijk stilleggen van de verkoop van bedrijfsgrond in Empel.

EMPEL - Vicevoorzitter Harold van der Heijden van bedrijventerrein Empel vindt dat de briefschrijvers de verkeerde toon zetten. 

In de brief aan gemeenteraad en college vraagt het bewonersoverleg om grondverkoop in Empel-Zuid tijdelijk stil te leggen. Als dat namelijk niet gebeurt beperkt het de gemeente in het vinden van oplossingen voor de verkeersdruk noordoostelijk van de stad, zoals een nieuwe aansluiting op de A2/A59,

Volledig scherm
Harold van der Heijden © Privéfoto

De ondernemers vinden het jammer dat discussie op deze manier wordt aangewakkerd. ,,Achter de schermen werken we met gemeente, bestuursraad en Emplina hard aan oplossingen voor de toenemende verkeersproblemen. Twee weken geleden hebben we als bestuur nog overleg met de gemeente gehad.”

Van der Heijden realiseert zich dat het toenemende autoverkeer een ingewikkeld probleem is. ,,Op het moment dat je aan de ene kant een oplossing bedenkt, heeft dat onmiddellijk gevolgen  voor de andere zijde. Er  moet één integraal plan voor het gebied komen waarmee alle problemen in één worden opgelost. Je kunt niet zomaar zeggen dat je Empel-Zuid een halt moet toeroepen. Dit bedrijventerrein is al zó lang gepland.”

Het bestuur van Bedrijventerrein Empel verwacht wat meer daadkracht van de gemeente.  ,,We kunnen echt niet helemaal meer terug naar de tekentafel,  die tijd hebben we niet meer. De schop moet wel een keer in de grond”, zegt Van der Heijden. Een van de oplossingen om Empel te ontlasten is een aansluiting vanaf de Empelseweg over industrieterrein Rosmalense Plas. Verkeer kan dan via de Burg. Burgerslaan aansluiten op de Bruistensingel en verder naar A2/A59.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch