Volledig scherm
PREMIUM
Het historische Huys van Boxtel in de Postelstraat, de fraai gerestaureerde woning van Ineke en Ton Meulman. © Chris Korsten

Onderscheiding voor Ineke en Ton Meulman op Bossche Monumentenavond voor ‘Huis van Boxtel’

DEN BOSCH - De Bossche Monumentenprijs gaat dit jaar naar  Ineke en Ton Meulman, zo werd bekendgemaakt tijdens de Bossche Monumentenavond. Henk van Beers, voorzitter van stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg was in zijn toespraak ‘State of the Monument’ tijdens de avond kritisch richting de gemeente ,,Bij meerdere projecten openbaart zich een trage besluitvorming. Ik vraag me af: is dat het gevolg van een zorgvuldige doordachtheid, of hebben we misschien met een tikkeltje politieke lamlendigheid van doen?”

Hoe integreer je moderne elementen in bestaande (klassieke) architectuur, rekening houdend met aspecten als duurzaamheid en herbestemming? En tot hoe ver kun je daarin gaan? Het is architect Peter Defesche van het in Amsterdam gevestigde bureau DVDP die in het Jheronimus Bosch Art Center woensdag aan de hand van enkele ‘good practices’ daarop een passend antwoord probeert te geven. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch