Volledig scherm
Verbogen geleiders van een vlizotrap. © eigen foto

Onderzoek naar veiligheid vlizotrappen huurwoningen Zayaz

DEN BOSCH - Nadat onlangs een 11-jarige jongen flink gewond raakte nadat een vlizotrap naar zolder losliet en er meer klachten kwamen, laat woningcorporatie Zayaz de veiligheid van de trappen onderzoeken.

Het gaat om huurwoningen in de wijk Maaspoort aan Hengmeng, Haskerland, Lemsterland, Kennemerland en een deel van de Landstrekenlaan. 

De vlizotrappen zijn in 2017/2018 geplaatst in de woningen tijdens onderhoudswerkzaamheden. Sommige van de uitschuiftrappen functioneren niet goed. Zayaz laat nu onderzoeken om hoeveel trappen het gaat, en wat de oorzaak is. Bewoners er in een brief van op de hoogte gesteld. 

Onderhoudswerkzaamheden

Zayaz zegt dat direct na deze bewuste onderhoudswerkzaamheden in 2017/2018 er al meldingen waren van zaken die niet goed functioneerden. Sommige meldingen gingen ook over vlizotrappen. Volgens Zayaz zijn de problemen toen direct opgelost.

Begin juni kwamen op de Facebookgroep Maaspoort Nieuws verschillende meldingen binnen van slecht functionerende trappen. Naar aanleiding hiervan gaat Zayaz de trappen onderzoeken. Huisbezoeken hiervoor worden in juli gepland.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch