Volledig scherm
Een bedrijfsongeval bij het Amerikaanse bedrijf Caterpillar aan de Sigarenmakerstraat. © Meesters Multi Media

Onduidelijk hoe metalen plaat op man belandde; onderzoek gestart bij Caterpillar

VIDEODEN BOSCH - Het is nog niet duidelijk hoe een medewerker van het Amerikaanse bedrijf Caterpillar gevestigd aan de Sigarenmakerstraat in Den Bosch dinsdagmiddag onder een metalen plaat van 2000 kilo terecht kon gekomen. ,,We zijn zoals gebruikelijk gestart met een onderzoek. Normaal gesproken duurt het vier maanden voordat conclusies worden getrokken’’, aldus Paul Q van der Burg, woordvoerder van de Inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

De woordvoerder doet geen uitspraken over hoe het nu is met het slachtoffer.  De directie van het bedrijf wenst evenmin mededelingen te doen over de medewerker die na het ongeluk naar het ziekenhuis werd gebracht. 

Amerika 

Na het incident zei een medewerkster van het bedrijf dat de directie niet wist hoe het ging met hem. Er was eerst overleg nodig met het hoofdkantoor in Amerika. Daarna is ervoor gekozen om ten opzichte van de media geen enkele mededeling te doen. 

Caterpillar maakt in Den Bosch diverse producten die worden bevestigd aan ‘eigen’ machines zoals graafbakken, grijpers en hydraulische scharen. Het bedrijf maakt deze van plaatstaal tot eindproduct. Een woordvoerder van het bedrijf zei in maart 2017 in het Stadsblad dat een grote stap zou worden gezet om de kans op bedrijfsongevallen te verkleinen.

In afwachting van resultaten van het onderzoek is het volgens Van der Burg niet nodig om tijdens het onderzoek een deel van het proces bij het bedrijf stil te laten leggen. ,,Het werk kan gewoon doorgaan.”

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op rond over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch