Volledig scherm
PREMIUM
De ingang van de Penitiaire Inrichting Vught © AD000

Ontsnapte gevangene PI Vught liep gewoon tussen de bezoekers naar buiten

VUGHT - De gevangene die vorige week donderdag ontsnapte uit de PI Vught liep gewoon met de bezoekers mee naar buiten, stapte in een auto en vertrok. Dat laat woordvoerder van de PI Robert Meijer desgevraagd aan het Brabants Dagblad weten. 

Het bezoekuur is voorbij. De gedetineerden staan op en lopen onder begeleiding naar een andere ruimte: controle voordat ze terug de afdeling op gaan. ,,En net op dát moment ziet de gedetineerde kans om ongezien zich te voegen bij de groep bezoekers die op het punt staan te vertrekken", vertelt woordvoerder Robert Meijer van de PI Vught. Hij geeft antwoord op dé grote vraag sinds de ontsnapping van vorige week donderdag. Een ontsnapping zo simpel, dat je het bijna niet gelooft. De gevangene loopt gewoon met het bezoek mee naar buiten. Niemand merkt hem op, niemand slaat alarm. Hij kan zo het parkeerterrein oplopen, in een auto stappen en wegrijden. ,,Ja, het personeel baalt enorm.”

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch