Volledig scherm
PREMIUM
De ingang van de Penitiaire Inrichting Vught © AD000

Ontsnapte gevangene PI Vught liep gewoon tussen de bezoekers naar buiten

VUGHT - De gevangene die vorige week donderdag ontsnapte uit de PI Vught liep gewoon met de bezoekers mee naar buiten, stapte in een auto en vertrok. Dat laat woordvoerder van de PI Robert Meijer desgevraagd aan het Brabants Dagblad weten. 

Het bezoekuur is voorbij. De gedetineerden staan op en lopen onder begeleiding naar een andere ruimte: controle voordat ze terug de afdeling op gaan. ,,En net op dát moment ziet de gedetineerde kans om ongezien zich te voegen bij de groep bezoekers die op het punt staan te vertrekken", vertelt woordvoerder Robert Meijer van de PI Vught. Hij geeft antwoord op dé grote vraag sinds de ontsnapping van vorige week donderdag. Een ontsnapping zo simpel, dat je het bijna niet gelooft. De gevangene loopt gewoon met het bezoek mee naar buiten. Niemand merkt hem op, niemand slaat alarm. Hij kan zo het parkeerterrein oplopen, in een auto stappen en wegrijden. ,,Ja, het personeel baalt enorm.”

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch