Volledig scherm
Een gedetineerde is donderdagmiddag ontsnapt uit het Huis van Bewaring in de PI Vught. © ANP

Ontsnapte gevangene uit PI Vught aangehouden in Oss

VUGHT - De gevangene die donderdag was ontsnapt uit  het Huis van Bewaring van de Penitentiaire Inrichting  (PI) Vught is zondag weer aangehouden in Oss. Hij zat in een brandgang achter een woning, meldt het Landelijk Parket. 

De gevangene ontsnapte donderdag  omstreeks 14 uur, zo bleek uit bewakingsbeelden. Daarop was de persoon lopend te zien op de parkeerplaats van het complex. De ontsnapping zou volgens niet bevestigde berichten pas drie uur later zijn opgemerkt bij het einde van de dienst van de bewakers. Het gevangenispersoneel moest langer blijven en mocht uiteindelijk rond half acht vanavond naar huis.  

Huis van Bewaring

In het Huis van Bewaring zitten mensen die nog geen celstraf opgelegd hebben gekregen van de rechter. Over waarom de gevangene in voorarrest zat en hoe hij wist te ontsnappen kan de PI Vught nog niets zeggen.

Eerdere ontsnapping

Ontsnappingen op het terrein van de PI Vught zijn een zeldzaamheid, meldt het Brabants Dagblad. Het laatste incident dateert van 2014. Toen was een gedetineerde die in 2006 werd veroordeeld voor de moord op en verkrachting van Melanie Sijbers uit Geldrop tijdelijk zoek. Hij werd 2,5 uur later met hulp van politiehonden opgespoord. De man bleek zich te hebben verstopt in een tuinhuisje op het terrein van de Vughtse gevangenis.

De persoon in kwestie zat een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs (ter beschikking stelling) uit in unit 2 van de PI, een inrichting voor stelselmatige daders. Hij werd overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch