Staatssecretaris Paul Blokhuis en Jacobine Geel van GGZ Nederland op bezoek bij Reinier van Arkel in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Paul Blokhuis en Jacobine Geel van GGZ Nederland op bezoek bij Reinier van Arkel in Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Ook in de GGZ hakt de coronacrisis erin: ‘Cliënten in nood wil je gewoon face to face zien’

DEN BOSCH - Mensen met psychische problemen die moeten beeldbellen met hun hulpverlener. Angsten die welig tieren. Een dagelijks ritme dat wegvalt. In de geestelijke gezondheidszorg heeft de coronacrisis zo zijn eigen, pijnlijke gevolgen. Staatssecretaris Paul Blokhuis liet zich er in Den Bosch over bijpraten.

Timon voelt zich naar eigen zeggen ‘gehospitaliseerd’. Tijdenlang kreeg hij van zijn begeleiders het advies vooral sociale contacten te onderhouden. Dat deed Timon, die beschermd woont in Den Bosch, dan ook. En met succes. Maar nu wordt het hem ineens sterk afgeraden om anderen op te zoeken. Zelfs een boodschapje doen is er niet meer bij. ,,Dat doen de begeleiders wel”, vertelt hij. 

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch