Volledig scherm
Personeel van zeker tien afdelingen komt woensdag 20 november in actie voor een betere cao. © Paul Roovers/BD

Ook personeel JBZ draait op 20 november zondagsdiensten voor betere cao

DEN BOSCH -  Naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis op woensdag 20 november? Reken er dan op dat de deur dicht is voor alle niet spoedeisende hulp. Ten minste tien afdelingen van het JBZ draaien zondagsdiensten, zegt William Damen van het actiecomité.

Het  personeel van het JBZ stond niet als eerste in de rij om actie te voeren voor een betere cao. Tientallen andere ziekenhuizen in het land en zeker in Brabant maakten al weken geleden bekend dat ze in actie willen komen. 

Actiebereidheid gepeild

Het actiecomité van het JBZ heeft de afgelopen weken gepeild hoe het staat met de actiebereidheid, zegt Damen. Dat gebeurde onder meer via een speciale Facebookpagina en mails. Ook is vorige week een bijeenkomst geweest met vertegenwoordigers van verschillende afdelingen. 

,,Wij denken dat ten minste tien afdelingen gaan sluiten of zondagsdiensten draaien”, zegt Damen. Hij kan niet exact aangeven welke afdelingen dat betreft. Het actiecomité gaat in overleg met het bestuur van het ziekenhuis  om de acties  juridisch aan te kondigen.  Op de dag zelf zal personeel bij en in het ziekenhuis ook aanwezig zijn om uit te leggen waarom actie wordt gevoerd.

Rivierenland

Inwoners van de Bommelwaard die  gebruik maken van de diensten van ziekenhuis Rivierenland in Tiel moeten ook rekening houden met gesloten deuren. Rivierenland draait ook zondagsdiensten. De vakbonden die de actiedag organiseren schatten in dat zeker 90 procent van de Nederlandse ziekenhuizen in meer of mindere mate meedoen aan acties. 

De ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. 

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch