Bewoners rondom de Hinthamerstraat klagen over overlast van teveel verkeer, bezoek van coffeeshops met draaiende motoren en van mensen die daar wat rondhangen overdag en ’s avonds. De politiek neemt maatregelen.
Volledig scherm
Bewoners rondom de Hinthamerstraat klagen over overlast van teveel verkeer, bezoek van coffeeshops met draaiende motoren en van mensen die daar wat rondhangen overdag en ’s avonds. De politiek neemt maatregelen. © Marc Bolsius

Ook straten rond Hinthamerstraat gaan in de avonduren op slot voor autoverkeer

DEN BOSCH - Niet alleen de Hinthamerstraat in het centrum van Den Bosch gaat uiterlijk vóór 1 juli ’s avonds en ’s nachts voor autoverkeer dicht. Ook de aanliggende woongebieden tussen de Hinthamerstraat en Hekellaan en de Hinthamerstraat en Zuid Willemsvaart zijn dan voor automobilisten die er niet wonen of werken taboe. Dat is  de eerste stap om de binnenstad definitief autoluw te maken en de overlast en verkeersonveiligheid aan te pakken. 

  1. Het luistert nauw met al die puzzelstukjes voor de Bossche Draak
    PREMIUM

    Het luistert nauw met al die puzzelstuk­jes voor de Bossche Draak

    DEN BOSCH - De Drakenfontein ligt als talloze puzzelstukjes op de werf, blokken natuursteen waar op het eerste oog niet te zien is wat nu waar hoort onder het bekende gouden monument vóór het Bossche station. Er wordt minutieus gewerkt om de 107 jaar oude fonteinbak, de pilaar, de herdenkingstekst én de vele frutsels weer nieuw leven te geven. Als over een klein jaar het monument in Den Bosch weer wordt opgebouwd, gaat na alle precisie het natuursteen niet glimmen. Maar hè, dat doet de gouden Draak zelf al.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch