Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Rob van Gestel aan de boterham met zijn collega’s. ,,Het vak van huisarts is een prachtig vak.’’ © Marc Bolsius

Ook voor de huisarts geldt: meer werkdruk, meer papieren rompslomp en ‘ho’ roepen

DEN BOSCH - Het is de eerste bij wie je aanklopt als je iets mankeert: de huisarts. Ook voor hem geldt: meer taken, meer werkdruk, meer papieren rompslomp en ‘ho’ roepen. ‘Een snotneus komt niet meer voorbij de assistente’.

Half één, lunchtijd. Een bammetje eten aan tafel, dat doen ze op donderdag met z’n allen bij huisartsenpraktijk de Muntel in Den Bosch. Het team bestaat uit drie huisartsen, zes assistentes, vier praktijkondersteuners, een financieel medewerker en een kleine 6000 patiënten. ,,Nu lijkt het net of we alle tijd hebben’’, zegt huisarts Rob van Gestel (50), terwijl-ie een geroosterde boterham (‘anders lust ik hem niet’) met eiersalade naar binnen werkt. ,,Maar de lunch gebruiken we ook om te overleggen.’’

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch