Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Rob van Gestel aan de boterham met zijn collega’s. ,,Het vak van huisarts is een prachtig vak.’’ © Marc Bolsius

Ook voor de huisarts geldt: meer werkdruk, meer papieren rompslomp en ‘ho’ roepen

DEN BOSCH - Het is de eerste bij wie je aanklopt als je iets mankeert: de huisarts. Ook voor hem geldt: meer taken, meer werkdruk, meer papieren rompslomp en ‘ho’ roepen. ‘Een snotneus komt niet meer voorbij de assistente’.

Half één, lunchtijd. Een bammetje eten aan tafel, dat doen ze op donderdag met z’n allen bij huisartsenpraktijk de Muntel in Den Bosch. Het team bestaat uit drie huisartsen, zes assistentes, vier praktijkondersteuners, een financieel medewerker en een kleine 6000 patiënten. ,,Nu lijkt het net of we alle tijd hebben’’, zegt huisarts Rob van Gestel (50), terwijl-ie een geroosterde boterham (‘anders lust ik hem niet’) met eiersalade naar binnen werkt. ,,Maar de lunch gebruiken we ook om te overleggen.’’

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch