Volledig scherm
De IJzeren Man zwemrace en zwemloop vindt fit jaar plaats op zondag 1 september. © Bart Meesters

Ook ‘wilde’ zwemmers welkom bij achtste editie van IJzeren Man zwemrace

VUGHT - Bij de achtste editie van de IJzeren Man Zwemrace en de tweede IJzeren Man Zwemloop op 1 september mogen voor eerst ook 'wilde’ zwemmers (niet KNZB leden) deelnemen.

De IJzeren Man Zwemrace is een landelijke wedstrijd en is inmiddels een vaste waarde op de vaderlandse zwemkalender. Ongeorganiseerde zwemmers kunnen zich voor het eerst meten met de georganiseerde zwemsport. De zwemrace kent sinds vorig jaar ook een zwemloop als onderdeel: 500m/5km en 1000m/10km zwemmen en lopen in en om de ‘parel van Vught’ voor eeuwige Roem en een baanrecord.

Inschrijven

De organisatie van het sportevenement is in handen van sportclub Prins Hendrik en zwemvereniging de Dommelbaarzen. Het terrein gaat open om 9.00 uur, de zwemrace start om 10.00 uur. De zwemloop om 10.15 uur. De recreatieve tochten beginnen om 12.15 uur.

Inschrijven voor de zwemloop kan nog tot zondag 25 augustus, voor de zwemrace tot dinsdag 27 augustus. Inschrijvingen voor de recreatieve tochten kunnen tot zondag 1 september.

Mer info is te vinden op de website van deDommelbaarzen. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch