Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een muziektheaterstuk over Roosje Glaser (1914-2000), de Bossche danseres en Holocaustoverlevende. © Privécollectie

Oorlogsverhaal van ‘Tante Roosje’ komt tot leven in openluchtvoorstelling Den Bosch

DEN BOSCH - Het oorlogsverhaal van Holocaust-overlevende 'Tante Roosje' Glaser is nu te beleven als openluchtvoorstelling in Den Bosch. Neef en chroniqueur Paul Glaser is enthousiast.

De avonturen van de Bossche danseres en Holocaust-overlevende Roosje Glaser (1914-2000) maken diepe indruk. Drie concentratiekampen overleven, waaronder Auschwitz, en keihard vechten voor je leven. Met lef en doorzettingsvermogen loodste Rosa 'Roosje' Glaser zich door de Tweede Wereldoorlog heen. In 2016 werd haar verhaal opgetekend in Dansen met de vijand. Een succesroman van Roosjes neef Paul Glaser, die in tien landen is vertaald. Nu is er een theaterstuk, gebaseerd op haar leven.

  1. IJzeren Man Vught moet illegale parkeersituatie terugdraaien óf met een héél goed verhaal komen
    PREMIUM

    IJzeren Man Vught moet illegale parkeersi­tu­a­tie terugdraai­en óf met een héél goed verhaal komen

    VUGHT - Bas van de Ven, eigenaar van recreatiecomplex de IJzeren Man in Vught krijgt tot 1 april de tijd om alle illegaal aangebrachte parkeervoorzieningen te verwijderen en het hele terrein in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Doet hij dat niet dan volgen er sancties míts hij de gemeente ervan overtuigt dat de aanpassingen wél passen binnen het bestemmingsplan. ,,De uitbreiding is niet illegaal”, houdt Van de Ven namelijk vol.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch