Volledig scherm
PREMIUM
Luke van Roosmalen ziet niet op tegen de 460 kilometer lange uitdaging. © copyright Marc Bolsius

Op de longboard van Parijs naar Villa Pardoes: ‘460 km skaten voor het goede doel’

DEN BOSCH/ROSMALEN/KAATSHEUVEL - Hemelsbreed is het 365 kilometer van Parijs naar De Efteling, maar de route die Luke van Roosmalen vanaf maandag op zijn longboard aflegt, bedraagt 460 kilometer. De Rosmalenaar wil er geld mee inzamelen voor Villa Pardoes.

Met verwondering keek Luke van Roosmalen (19) een poosje geleden naar een uitzending van Five Days Inside. Een documentaireserie waarin Beau van Erven Dorens telkens een vijfdaags bezoek brengt aan een buitengewone instelling of organisatie. In de eerste uitzending van het seizoen stond Villa Pardoes in Kaatsheuvel centraal, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen.

  1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
    PREMIUM

    Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

    VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch