Een regenton aangesloten op de afvoer van een huis.
Volledig scherm
Een regenton aangesloten op de afvoer van een huis. © eigen foto

Op naar duizend regentonnen bij Bosschenaren dankzij subsidie gemeente

DEN BOSCH - Dankzij een bijdrage van de gemeente Den Bosch hebben al bijna duizend inwoners een regenton aangeschaft voor hun tuin.

Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente nu de regentonnenactie. Dit jaar zal de duizendste ton worden gekocht, is de verwachting.  Inwoners krijgen van 1 tot en met 31 maart  bij de aanschaf van een regenton 25 euro korting bij een van de vier geselecteerde tuincentra. Ze moeten daarvoor een speciale bon inleveren. 

Besparen op drinkwater

Het aanbieden van regentonnen met korting is een van de maatregelen die B en W hebben genomen om inwoners milieubewuster te maken. Inwoners kunnen regenwater gebruiken in hun tuinen en besparen zo op het verbruik van drinkwater.  

Den Bosch is niet de enige gemeente die de aanschaf van regentonnen stimuleert met een bijdrage. De gemeente Haaren bij voorbeeld betaalde in 2018 zelfs 40 euro mee aan de aanschaf van een regentonton. 

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch