Volledig scherm
PREMIUM
Sancta Maria Mavo Den Bosch krijgt een Onvoldoende van de Onderwijsinspectie. © Google Streetview

Op Sancta Maria Mavo zakken veel meer leerlingen, onderwijsinspectie beoordeelt school met onvoldoende

DEN BOSCH -  Op de Sancta Maria Mavo in Den Bosch zakken veel meer leerlingen dan op andere mavo’s voor hun examen, halen lagere cijfers en doen vijf jaar of langer over de 4-jarige opleiding. De school krijgt dan ook een onvoldoende van de onderwijsinspectie. 

Tot twee keer toe stelde de onderwijsinspectie tekortkomingen vast op de 425 leerlingen tellende Sancta Maria Mavo, en dan met name in de bovenbouw. De eerste keer was begin 2018 bij het gebruikelijke 4-jaarlijkse onderzoek. Dat leidde tot een waarschuwing over de teruglopende resultaten van de school. Het bestuur van ‘de Sancta’, zoals de school aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch in de volksmond heet, kreeg vervolgens de tijd om verbeteringen door te voeren.

  1. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
    PREMIUM
    update | video

    Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

    DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch