Elvira Nanariain sprak tijdens de herdenking bij het HONI-monument  in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Elvira Nanariain sprak tijdens de herdenking bij het HONI-monument in Den Bosch. © Chris Korsten

Op zoek naar identiteit bij HONI-herdenking in Den Bosch

DEN BOSCH - Zonder het verleden is er geen heden, geen toekomst. En de naakte feiten, die weer plotseling tot leven komen op oude vergeelde foto’s, moeten zoveel mogelijk behouden blijven. Anneke Schults-Pols, de huidige voorzitter van HONI (Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië) 42-49, stipte deze gedachte aan tijdens haar openingstoespraak. 

,,Dit jaar luidt het thema ‘blijvende herinnering’. Al het leed dat in Nederlands-Indië heeft plaatsgevonden, mag nooit vergeten worden. Evenmin wat de Molukkers is overkomen. Het is ontzettend belangrijk dat óók de jeugd bewust is van er zich allemaal in het verleden heeft afgespeeld.”

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM
    UPDATE

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch