Volledig scherm
Het Annapark met speelttoestellen. © Marc Brink/BD

Opdracht aan wethouder: opnieuw aan tafel over bouw in Annapark Hintham

DEN BOSCH - Ga maar opnieuw naar de tekentafel en overleg met de omwonenden over de bouw van zestien woningen in het Annapark in Hintham. Die opdracht geeft een meerderheid van de Bossche politiek aan wethouder Roy Geers van ruimtelijke ordening mee. 

Dat betekent dat er dinsdagavond in de commissie omgeving niet over het raadsvoorstel gesproken wordt. De meerderheid van de gemeenteraad had in december al om extra informatie over alternatieven voor de woningbouw gevraagd. Die heeft de wethouder gegeven, maar de meerderheid twijfelt of de beste variant (zestien woningen in het hart van het park) nu op tafel ligt. 

Onoverkomelijke problemen

Daar komt ook nog bij dat omwonenden onoverkomelijke problemen met de bouw in het park hebben. Een grote groep van zo'n twintig mensen heeft bij de gemeente direct afkeurend gereageerd op de alternatieven die Geers een op een rij had gezet, maar zelf ook als onwenselijk zag: woningbouw bij de nabijgelegen locatie De Vlieger, woningbouw elders in het park of woningbouw elders in de gemeente.

Geers houdt vast aan de centrale plaats in het park, omwonenden (vierhonderd mensen tekenden een petitie tégen de bouw in het park) willen helemaal geen woningen in het Annapark.

Volledig scherm
Het Annapark in Hintham. © Olaf Smit

De bewoners hebben er ook grote problemen mee dat er met Geers en ambtenaren al een jaar lang niet meer gesproken is over de bouwplannen. De meerderheid van de gemeenteraad stuurt nu de wethouder terug naar het overleg. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch