Volledig scherm
Trompettist Stefan Danckaert uit Den Bosch © Foto Hetty Hairwassers

Openbaar examen Bossche trompettist Stefan Danckaert in Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Bosschenaar en muzikaal jazz- en poptrompettist, Stefan Danckaert (31), studeert af op eigen geboortegrond. Zijn final exam is op donderdag 22 augustus vanaf 20.00 uur in het Theater aan de Parade. Het examen aan het Fontys Conservatorium, richting lichte muziek,  is gratis bij te wonen. 

Voor het  examenconcert zijn speciale arrangementen geschreven. Danckaert brengt solo een programma met jazz, pop en swing. Daarbij wordt hij ondersteund door 25 musici in een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Big Band onder leiding van dirigent Daan Morris van de Tilburg Bigband én een popband. Na de pauze, als de Bossche trompettist in gesprek is met de beoordelende jury, spelen de twee band door, met zang van Harrie van Grinsven.

De Koninklijke

Danckaert begon in zijn jeugd bij de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, waar hij nog altijd in het orkest speelt en trompetles geeft. Hij is trompetdocent bij Drumfanfare Amantius, Showband Sint Joris Hoogeloon en verzorgt  lessen voor Babel (Muzerije) bij het Bosch Leer Orkest. Danckaert is medeoprichter en docent van Muziekschool dun Oetel. 

Kaarten reserveren via finalexam@stefandanckaert.com. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch