Volledig scherm
Bezoekers aan de Opera op de Parade in Den Bosch.De helft zat in de zon met 34 graden, de helft zat in de schaduw. © Peter de Bruijn/BD

Opera op de Parade later begonnen wegens hitte; plein geopend nadat bezoekers verbod negeerden

UpdateDEN BOSCH - De Opera op de Parade begon vanwege de extreme hitte om half negen. Dat is een half uur later dan was gepland. De Parade zou om 18.00 uur opengaan voor toeschouwers, maar ook dat werd een half uur uitgesteld. Pas om 18.30 mochten bezoekers het plein op, maar mensen die er eerder waren hielden zich niet aan het verbod en liepen gewoon het plein op.

Op het plein was het om 18.43 in de zon zo’n 34 graden. Het uitstel heeft alles te maken met de extreme warmte. De eerste  bezoekers wachten al vanaf 13.45 uur bij de Parade op het begin van de opera.

Maatregelen

De organisatie had al maatregelen getroffen in verband met de warmte. Bezoekers namen bij voorgaande edities ’s middags al bezit van het plein om een mooi plekje te zoeken of te picknicken. Dat werd al verboden door de organisatie vanwege het warme weer. Het plein zou daarom pas om 18.00 uur worden geopend. Dat werd op het laatste moment weer uitgesteld vanwege de warmte.

De uitvoering van de Opera op de Parade zal ook een half uur later starten. Op het podium zijn airco's geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch