Volledig scherm
Opera op de Parade lokt jaarlijks veel belangstellenden. Veel bezoekers zijn er al heel wat eerder. Dat staat de organisatie dit jaar niet toe vanwege de warmte. © Marc Bolsius

Opera op de Parade neemt warmtemaatregelen: Plein is pas vanaf 18.00 uur toegankelijk

DEN BOSCH - De organisatie van Opera op de Parade, dinsdag 25 juni heeft speciale maatregelen genomen vanwege de warmte die wordt verwacht. Traditiegetrouw neemt een groot aantal belangstellenden al 's ochtends of vroeg in de middag plaats op het plein. Maar dat is dit keer niet toegestaan. Want vanwege de warmte wordt het plein pas om 18.00 uur vrijgegeven. 

De bezoekers van de 13e editie van Opera op de Parade mogen een parasol meenemen. ,,Die moet bij aanvang van de opera dichtgeklapt worden. We adviseren ook om een waterfles mee te nemen, die op meerdere waterplekken op de Parade gevuld kan worden’’, aldus de organisatie. 

Opera Sing Along 

Zij zegt de weersontwikkeling op het plein goed in de gaten te houden en zal via de  eigen website, social media en de pers het publiek op de hoogte houden en adviseren’. 

Dat geldt ook voor de tweede en derde dag van de Opera 3-daagse: het familieconcert op woensdagmiddag en de Opera Sing Along op donderdagavond.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch