Volledig scherm
Netbeheerder Enexis waarschuwt voor oplichters aan de deur. © Siep van Lingen

Oplichters misbruiken naam Enexis en dringen zich op aan de deur

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis waarschuwt via social media voor misbruik van haar naam. Het gaat om oplichters die deur aan deur energiecontracten aanbieden waarbij de naam Enexis wordt misbruikt, agressieve telefoontjes of zogenaamde controleurs van de slimme meter. 

,,We horen steeds vaker dat er energiecontracten worden aangeboden namens Enexis", aldus een woordvoerder. ,,Maar dat kan helemaal niet. Enexis sluit geen energiecontracten af. Wij leveren geen energie, wij zijn de netbeheerder."

Om hoeveel meldingen het gaat kan de woordvoerder niet precies zeggen. Ze komen volgens hem verspreid uit het voorzieningengebied van Enexis. Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. ,,De oplichters proberen gegevens los te peuteren, bij ouderen binnen te dringen of maken, als ze zogenaamd voor de slimme meter komen, een quick scan van wat er allemaal aan waardevolle spullen in huis is. Sommigen vragen zelfs meteen geld en dat doen wij echt nooit!"

Politie

De woordvoerder benadrukt dat medewerkers van Enexis altijd een legitimatiebwijs kunnen tonen. ,,De waarschuwing is een pro actieve actie van Enexis die hopelijk preventief werkt. Als iemand zich niet kan legitimeren adviseren we mensen de klantenservice en de eventueel de politie te bellen." 

  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch