Volledig scherm
PREMIUM
File op de A2. © copyright Marc Bolsius

Oplossing voor files A2 heeft mogelijk grote gevolgen voor regio

DEN BOSCH - Een oplossing voor het dagelijkse verkeersinfarct op de A2 bij Den Bosch gaat mogelijk grote gevolgen hebben voor omliggende wegen. 

Negentien plannen voor een betere doorstroming op de dichtslibbende verkeersader worden nu onderzocht. De meeste gaan uit van extra rijbanen voor de A2, de belangrijkste noord-zuidverbinding van het land. Eind volgend jaar moet er één pakket liggen met maatregelen die het best uit de test komen. Het Rijk heeft al 430 miljoen euro klaarliggen voor het project dat ze trekt met Rijkswaterstaat, provincies Noord-Brabant en Gelderland, gemeente Den Bosch en regio Rivierenland. Het geld is vanaf 2025 beschikbaar.

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch