Volledig scherm
PREMIUM
In de Vughtse raadzaal vond gisteren een opmerkelijke politieke discussie plaats over de rol van een burgerlid. © anp

Opmerkelijke politieke discussie in Vught over rol van burgerlid

VUGHT - Vrijwel overal mogen burgerleden raadsleden bij afwezigheid vervangen tijdens commissies maar als het aan Gemeentebelangen en VVD ligt, geldt dat niet in Vught.

De twee partijen verdedigde donderdagavond met hand en tand het huidige ‘verouderde’ beleid. Op tafel lag namelijk een aangepast reglement van orde dat het wél mogelijk maakt dat burgerleden actief deelnemen aan de commissievergaderingen en ze min of meer gelijkstelt met raadsleden. Een werkgroep bestaande uit raadsleden bereidde het nieuwe reglement voor. Daarna passeerde het plan het presidium. 

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch