Volledig scherm
Samantha van Daal in de winkel van Hart in Aktie die in juli verlaten moet zijn. © Jos van de Ven/BD

Opnieuw huisvestingsproblemen Hart in Aktie Den Bosch

DEN BOSCH - Hart in Aktie, voor mensen in (financiële) nood, dreigt opnieuw zélf in nood te komen. De Bossche vrijwilligersstichting kan na gesprekken met BrabantWonen tot 1 juli van dit jaar in het door de corporatie gesponsorde pand op de hoek van de Geert van Woustraat met de Geldersedam blijven. Maar daarna is de toekomst ongewis.

Inmiddels springen de partijen gewoon ge-DREVEN, Lokaal Gestemd en de PvdA opnieuw in de bres. Die willen van het college van B en W de garantie dat de stichting ook na 1 juli een passend en betaalbaar onderkomen heeft.

Voor mensen die nèt niet in aanmerking komen voor de Voedselbank

Hart in Aktie opende in maart 2016 het pand aan de Geert van Woustraat, betaalt geen huur, en staat inmiddels propvol. De stichting met zeven vrijwilligers werkt voor mensen die nèt niet in aanmerking komen voor de Voedselbank omdat ze daar nèt te veel voor verdienen. 

Het was al bekend dat BrabantWonen het pand eigenlijk nog voor de jaarwisseling terug wilde hebben, maar na gesprekken tussen corporatie, gemeente en stichting is die termijn, voor de tweede keer overigens, verlengd naar juli.

Kunnen zelf geen huur betalen

In de winkel komen minimaal 800 mensen die elke maand vijf stuks per persoon uit mogen kiezen. ,,Het komt er dus zwart-wit op neer dat wij niet meer door BrabantWonen geholpen kunnen worden en zelf de huur voor een eventueel nieuw pand moeten betalen. Dat kunnen wij als vrijwilligersorganisatie niet’’, reageert voorzitter Samantha van Daal.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch