Volledig scherm
Samantha van Daal in de winkel van Hart in Aktie die in juli verlaten moet zijn. © Jos van de Ven/BD

Opnieuw huisvestingsproblemen Hart in Aktie Den Bosch

DEN BOSCH - Hart in Aktie, voor mensen in (financiële) nood, dreigt opnieuw zélf in nood te komen. De Bossche vrijwilligersstichting kan na gesprekken met BrabantWonen tot 1 juli van dit jaar in het door de corporatie gesponsorde pand op de hoek van de Geert van Woustraat met de Geldersedam blijven. Maar daarna is de toekomst ongewis.

Inmiddels springen de partijen gewoon ge-DREVEN, Lokaal Gestemd en de PvdA opnieuw in de bres. Die willen van het college van B en W de garantie dat de stichting ook na 1 juli een passend en betaalbaar onderkomen heeft.

Voor mensen die nèt niet in aanmerking komen voor de Voedselbank

Hart in Aktie opende in maart 2016 het pand aan de Geert van Woustraat, betaalt geen huur, en staat inmiddels propvol. De stichting met zeven vrijwilligers werkt voor mensen die nèt niet in aanmerking komen voor de Voedselbank omdat ze daar nèt te veel voor verdienen. 

Het was al bekend dat BrabantWonen het pand eigenlijk nog voor de jaarwisseling terug wilde hebben, maar na gesprekken tussen corporatie, gemeente en stichting is die termijn, voor de tweede keer overigens, verlengd naar juli.

Kunnen zelf geen huur betalen

In de winkel komen minimaal 800 mensen die elke maand vijf stuks per persoon uit mogen kiezen. ,,Het komt er dus zwart-wit op neer dat wij niet meer door BrabantWonen geholpen kunnen worden en zelf de huur voor een eventueel nieuw pand moeten betalen. Dat kunnen wij als vrijwilligersorganisatie niet’’, reageert voorzitter Samantha van Daal.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch