Een bijzonder circus met een 'verrassende chaos' van het 'Swag Team' uit Haaren
Volledig scherm
Een bijzonder circus met een 'verrassende chaos' van het 'Swag Team' uit Haaren © Peter De Bruijn

Optocht Cromvoirt ‘knalt’ met voor ieder wat wils

CROMVOIRT - Oud-campingbewoners van De Vondst die er wat verloren bijlopen, een raceauto die de straten van het dorp onveilig maakt, asperges die nu al knallen en prinses ‘Alfreda’ die een dringende oproep doet voor meer carnavalsprinsessen. Er was flink wat variatie in de optocht van Cromvoirt.

De asperges 'poppen' op in de straten van het Kneutergat
Volledig scherm
De asperges 'poppen' op in de straten van het Kneutergat © Peter De Bruijn

Eén thema was maandagmiddag vaker op verschillende manieren in de stoet te zien. Het internationale golftoernooi KLM-open dat in september op de golfbanen bij Cromvoirt wordt gespeeld, wierp de schaduw al vooruit. Kinderen konden bijvoorbeeld een ‘bumpy flight’ maken in een vliegtuig. Ze krijsen het uit van de pret.

Cv ‘Hèdde nog wa’ pakt uit met een verkeerstoren, een KLM-vliegtuig en een ‘Draai-Ving Range’ waarop golfers op een draaiplateau plastic balletjes het publiek in slaan. Bart van Rooij tilt putdeksels in de straat op. Op zijn rug staat namelijk dat hij ‘un putter’ is.

Bij Cv ‘Lamme Bertus’ ‘poppen’ dansende asperges op. ,,De asperges knallen vroeg dit jaar”, zegt Jennifer Artiss. ,,Er komt misschien weer een pop-up restaurant in het dorp, maar dat is nog niet zeker.

Lara deelt marshmallows met een aspergekleur uit. ,,Bijna iedereen vindt ze lekker”, zegt ze. ,,Ik ben pas twaalf, maar doe al voor de derde keer mee. Leuk om te doen ja. Mensen worden blij van carnaval. Van mijn snoepjes ook, ja.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch