Deze zondag geen praalwagens door de straten van Rosmalen, de optocht is verzet naar komende dinsdag.
Volledig scherm
Deze zondag geen praalwagens door de straten van Rosmalen, de optocht is verzet naar komende dinsdag. © Sandra Peerenboom

Optochten in Rosmalen, Nuland, Vinkel en Vught ook afgelast, ‘Te gevaarlijk’

ROSMALEN - De optochten van Rosmalen, Nuland, Vinkel en Vught gaan zondagmiddag ook niet door. Dat hebben de organisaties zondagmorgen besloten. ,,Het is vanwege de verwachte zware windstoten vanmiddag te gevaarlijk voor publiek en deelnemers", aldus voorzitter Rein Merkx van de stichting Vrienden Rosmalens carnaval.

De optocht van Vinkel is verzet naar maandagochtend 10 uur, wanneer de optocht van Nuland nu plaatsheeft is nog niet bekend. 

De clubkes in Rosmalen, die zondagmiddag met de optocht mee zouden doen, worden vanmiddag waarschijnlijk voor een dweilmiddag verdeeld over de kroegen om zo de 'levende muziek' in de Rosmalense cafés en De Kentering te brengen.

De grote optocht in Rosmalen (Zandhazendurp) wordt vooralsnog verplaatst naar komende dinsdagmiddag 25 februari. De start is dan om 12.11 uur.

Een optocht tijdens halfvasten is in Rosmalen geen optie. In de bouwhal van Den Bosch zijn vier wagens voor de optocht in het Zandhazendurp gebouwd. De praalwagens in de bouwhal van Oeteldonk moeten na carnaval direct weg uit de hal vanwege een verbouwing.

De grote optocht in Vught (Dommelbaorzedurp) is verplaatst naar dinsdag en wordt iets ingekort. De kinderoptocht zal invoegen bij de grote optocht. De grote optocht begint om 13.44 uur, vanaf de Glorieuxlaan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch